BreakfastGuide

Café Záhorský

12. 2. 2017

Na sobotní snídani jsme se tentokrát rozhodli opustit naší „komfortní” zónu a vydali se na druhý konec Prahy. Naším cílem bylo Café Záhorský. Protože patříme mezi ranní ptáčata na místo jsme dorazili už v devět hodin, kdy akorát kavárna otvírala. Ulice byly klidné a tiché a na zahrádce před bistrem se akorát usazovali první hosté.

6   Hned ve dvěřích vás zaujme důmyslný a příjemný interiér. Následuje vůně čersvého pečiva společně s vůni kávy. Prostor je díky velkým skleněným plochám oken směřujících do ulic plný světla.
9
Já jsem hned zamířila do středu kavárny, k jednomu ze stolečků, u kterého můžete sedět uvnitř jednoho takového okna a sledovat zároveň život v kavárně i ruch na ulici.

13    Při pročítání snídaňové nabídky na nás vyskočila věta: Všechny naše vejce jsou čerstvé a pocházejí se Statku Dvořák z Hodkovic. A my už jsme věděli co si dáme – vajička:)
12 Objednali jsme si tedy slunečnicový chléb s tvarohovo-pažitkovou pomazánkou a vařeným vejcem a 3 volská oka s pražskou šunkou. A protože ten den bylo docela teplo k mému mátovému a Princovu černému čaji jsme přidali domací jablečný mošt, který byl obvzlášť povedený.

18Čekání jsem si zpříjemňovala pokukováním po detailech kavárny a než jsem se nadála vstřícná obsluha před nás servírovala snídani. Toto ráno jsem byla hodně hladová, jídlo vypadalo moc dobře a já jsem díky tomu málem vše zapoměla vyfotit:) Naštěstí mě můj Princ zastavil a já se s vámi můžu podělit o tu nádheru aspoň prosřednictvím fotografií.

  5

Během hodování se sice bistro naplnilo lidmi, ale díky správnému rozmístění stolů, nikdo nikoho neobtěžoval a měli jsme své soukromí. Naši snídani jsme chtěli zakončit něčím sladkým a proto jsem se vypravila k vitríně s domácími koláči a dorty. Kromě lákavých zákusků jsem se ke stolu vrátila i s několika časopisy a knihou, které si zde můžete zapůjčit. Tuto maličkost beru jako velmi příjemné zpříjemění času tráveného v kavárně a hlavně i o důvod víc ještě chvilku zůstat. Při listování kuchařkou Moje skvělé recepty z francouzského bistra jsem spořádala pořádny kus
akorát vychlazeného Míša dortu a Princ svůj nadýchaný drobenkový koláč s meruňkami.

Z Café Záhorský jsme odešli ne jen s plnými žaludky, ale hlavně s pocitem z dobře
začatého sobotního dne. Za nás 4*z 5*.
 Tak zase příští sobotu na snídani!

P.S.: A pro ty co jsou z Dejvic, závidím Vám Café Záhorský!:)

You Might Also Like

Žádné komentáře

Napište komentář