BreakfastGuide

Sweet & Pepper DAYS

12. 2. 2017

Nějakou dobu jsme spolu na snídani nebyli, a proto jsem se rozhodla, že tentokrát si to uděláme pěkný:) a zajedeme do Holešovického Phill’s Corneru, kam už se chystám nějakou dobu. Když jsem sem zavítala poprvé, někdy v půlce prázdnin, na ceduli na dvěřích jsem se dočetla, že mají přes prázdniny o víkendech zavřeno.
img_7230První záříjové dny jsou za námi, školáci sedí v lavicích, tak proč to nezkusit znovu. Bohužel opět neúspěšně. A na jejich FB stále žádná zmíňka o změně otvírací doby. Mého Prince to vytočilo natolik, že se rozhodl, že sem už nikdy nevkročí! Při hledání místa na zaparkování jsme si hned vedle v ulici všimli malého bistra Twenty 7, a protože ručičky na hodinkách ukazovali půl jedenácté, rozhodli jsme se hlad zahnat zde. Místo to bylo opravdu hezké. Stylový interiér, příjemná předzahrádka a chutně vypadající jídelní lístek. Ve své podstatě štěstí v něštěstí. To jsme ale ještě nevěděli, že dnes do práce nepřišel kuchař:(. Tak snad příště Twenty 7.
img_7263
Naštvaný a hladový Princ není nic fajnového, to říkám rovnou. Proto jsem musela rychle vymyslet založní plán C. Vzpomněla jsem si na malé bistro Sweet&Pepper DAYS kousek od Nám. Míru. Naštěstí Praha nebyla ucpaná a za pár minut už jsme si to vykračovali po Anglické ulici směr snídaně.
img_7274
Už z dálky se na nás usmívala útulná předzáhrádka rodinného bistra. Krédem tohoto místa je, že je vše 100% domácí, kvalitní, neotřelé a rustikální. Na menu najdete pokrmy z celého světa a je proměnlivé.  Snídaňová nabídka není nijak široká, ale ve své podstatě uspokojí každého, nejen ty, co mají hlad :).
img_7259
Moje volba padla na italskou snídani, která se skládala z míchaných vajíček s uzeným lososem (moc zajímavá kombinace), rukolového salátku s rajčaty a dvou opečený toustů. Princ si potřeboval trochu obalit nervy, tak sáhl po sladké variantě, a to palačince s ricottou a nektarinkami zalité medem. Obojí bylo moc hezky naservírováno a hlavně výborně chutnalo.
img_7251Abych ochutnala i nějakou sladkou místní specialitu, objednala jsem si jako sladkou tečku jejich domácí cookies s ořechy a čokoládou. Chuť této velké sušenky ve mně vyvolala vzpomínku na vánoční cukroví. V nápojovém lístku jsme objevili i Apfelshorle od pro nás neznámého berlínksého lablu Proviant a chutnal jako klasické schorle na horách. Interiér měl být kombinací stylu severské moderny a vintage prvků. Popravdě na mě to spíše působilo jako velký interiérový zmatek a nerozhodnost jakým směrem se dát. Toto místo bych si za svých vysokoškolských let vybrala za svoje tvůrčí útočiště. Dnes sem spíše přijdu pro hamburger nebo fresh s sebou, protože kuchyni zde mají výbornou.
img_7236
Pokud hledáte místo s atmosférou, kde se v klidu můžete dobře najíst na Praze 2. Vyzkoušejte Sweet&Pepper Days v Anglické 19.
Po dlouhé době, za nás 3*z 5*.

You Might Also Like

Žádné komentáře

Napište komentář