Lifestyle

Švédské skořičky

12. 2. 2017

Přišel podzim a s ním mě začala honit mlsná na něco sládkého, trochu hutnějšího, dobrého k čaji a hlavně neovocného. Rozhodla jsem se tedy, že upeču švédské skořičky. A aby vám to nebylo líto, podělím se s vámi aspoň o recept. Nejenže budete mít něco na zub, ale skořičky vám i nádherně podzimně provoní celý byt. Tak jdeme na to :).
img_6069

Budeme potřebovat 400 ml  vlažného mléka, půlku másla (110 g), 14 g sušeného droždí (2 sáčky), 110 g cukru krupice, 750 g hladké mouky (můžete použít i polovinu dávky mouky celozrné). 1/2 čajové lžičky soli a jedno vejce. Nejlepší nakonec, náplň. 110 g změkklého másla, 90 g moučkového cukru a 2 lžíce skořice (my jí máme rádi, tak dávám 3 lžíce).

img_6070
Troubu si předehřejeme na 
220 °C. Do rozpuštěného másla přídáme mléko. Do větší mísy si připravíme prosátou mouku společně s droždím, solí a cukrem. Promícháme a přilijeme mléko s máslem. Zpracujeme těsto, které necháme vykynout pod potravinářskou folií hodinu na teplém místě.  Nakynuté těsto na válu zpracujeme do tvaru bochánku a rozválíme.

  img_6077
Je dobré ho rozválet na co největší plát, protože se bude pak jak dobře rolovat, tak se do něj lépe rozmístí skořicová směs vytvořená ze změkklého másla, moučkového cukru a skořice. C
elou plochu pomažeme směsí a zavineme.
img_6078
Zamotaný váleček rozdělíme na menší kousky a ty buď vkládáme samostatně do forem na muffiny, a nebo jeden vedle druhého do formy dortové.
img_6084
Teplotu snížíme na 190 °C a pečeme 15 až 20 minut, dokud nebudou skořičky zlatohnědé.

A jaký je váš oblíbený podzimní recept? Máte rádi vůni skořice? Budu ráda, když se mnou o své zážitky při pečení podělíte třeba v komentářích :).

Dobrou chuť vaše Černé Káče

You Might Also Like

Žádné komentáře

Napište komentář