Lifestyle

Gourmet Academy

12. 2. 2017

Dnešním článkem bych se ještě ráda vrátila k vánočním dárkům. Konkrétně k jednomu a hodně speciálnímu od mého Prince. Jak už jste si asi všimli, pokud můj blog trošku sledujete, tak moc ráda vařím, pěču a sleduji pořady a blogy o vaření. Mezi mé kuchařské sny patří i absolvovat kurz s Markétou Pavleje z blogu kitchennete.cz. Letos v létě jsem se neúspěšně snažila kurz pečení s Markétou vyhrát v soutěži s Electrolux. Bohužel to nevyšlo a můj sen se zase na nějakou dobu odložil a to nejen kvůli soutěži, ale i malému synkovi, který se Markétě narodit.

Soutežní výtvory 🙂
Můj Princ mi ale chtěl přes to všechno můj sen splnit a pod stromkem na mě v obří krabici čekal papírový voucher do Gourmet Academie.

V pátek 13. 1. jsem se nedočkavě dostavila do prodejny Potten & Pannen ve Vodičkově ulici na kurs Zimních koláčů s cukrářskou hvězdou Edit PaulusovouNa programu byl Citronový koláč, Mramorový cheesecake a Tarte Tatin. Nebudu vám zde popisovat jednotlivé postupy nebo recepty, ale naopak bych vám chtěla touto cestou předat aspoň trochu úžasné energie, drobných poznatků a příjemné stráveného podvěčera.Moji oblíbení pomocníci v kuchyni na které nedám nikdy dopustit! 🙂

Kurzy v GA mají hned několik výhod. Vyzkoušíte si na vlastní kůži práci s profesionálním kuchyňským náčením, které si hned na místě  můžete zakoupit a odnést domů. Dalším benefitem je omezený počet účastníků. Díky tomu máte okolo sebe dostatek prostoru v kuchyni a lektor se vám může idividuálně věnovat. A to nejlepší na konec jsou samotní lektoři. Já sice mohu posoudit pouze přístup Edit, který byl profesionální, lidský a především hodně zábavný:).

Všechny čaje značky Kusmi Tea jsou jedinečné, ale tento je mým velký favoritem.

Upéct 3 koláče zabere nějaký ten čas, mě tedy utekl neuvěřitelně rychle. Samozřejmě nesmíme v zápalu boje:) zapomenout doplňovat pitný režim, proto pro všechny pekařky bylo připravené neomezené množství vody, kávy, různých čajů a Prosecca ( to jsme  s Aničkou bohužel neochutnali). Samotný kurz je časově rozložen tak, aby se nikam nechvátalo a vše se pohodlně stihlo, včetně občerstvení v podobě úžasné rajčatové polévky od samotné Edith.
A teď několik tzv. „špeků“ z kuchyně:). Jedna z nejnáročnějších věcí z celého pečení přišla hned na začátku. A to vytvořit dno dortové formy z pečícího papíru, aby chessecake nevytekl. Chvíli jsem bojovala, ale nakonec jsem vyhrála. Dort nevytekl a já jsem zase trochu zručnější.  Určitě tuto techniku ve své kuchyni mnohokrát využiju:). Mé další překvapení vyvolal veškerý zákaz používání pečícího prášku! A jak máme mít tedy kypré buchty a koláče? Ptali jsme se najednou. Odpověď byla úplně jednoduchá. Dáme tam panáka alkoholu! Výběr podle  příchutě koláče. A pokud nutně potřebujeme prášek použít sáhneme raději po sodě.
Rad a zajímavostí bych mohla vypsat ještě celou řadu, ale lepší bude když se zapíšete na jeden z kurzů Gourmet Academy & Le Petit Chef Academy a vyzkoušíte si to na vlastní kůži. Určitě nebudete odcházet zklamání a ještě si odnesete napečené dobroty na celý víkend. Na závěr bych chtěla říct, že tento článek není nijak sponzorovaný, byl to dárek za který moc děkuji svému Princi! Já jsem se s vámi jen chtěla podělit o krásný zážitek, tak jako vždy tady na blogu. Váše Káče:).

You Might Also Like

Žádné komentáře

Napište komentář