Featured Lifestyle Mommy&Baby

Co jsme dnes všechno snědli…

19. 3. 2019

Proč jsem se rozhodla pustit se do tohoto článku? Sama mám příspěvky a videa toho stylu moc ráda. A proč? Odpověd je úplně jednoduchá!…vyřeší za mě mé věčné dilema na téma: Co budu dneska vařit? a bezodpovědné Co by jste si dneska dali k jídlu?. Nečejte žádné kulinářské orgie, jen jeden obyčejný den, jedné obyčejné mámi na mateřské dovolené a její divoké holčičky.

Hned na začátek bych měla napsat, jak na tom se stravováním jsme. Ten správný výraz bude asi jako na houpačce. Ne, tak zlé to zase nebude. Snažím se, aby jídelníček nás tří byl vyvážený, pestrý, lehký a z velké části zdravý. Ale jsme jen lidi, kteří hřeší a sem tam jim to prostě ujede:). Připravuji většinou taková jídla, která mohu bez velkých úprav servírovat jak nám dospěláku, tak i našemu skoro dvou letému batoleti. Nebudu to ale asi déle okecávat a rovnou se do toho pustíme. Jste pro?

Snídaně je základ celého dne… i když jsem s tím já sama měla dlouhé roky probém, posledních cca 5-6 let se to snažím dodržovat. A začátek dne si bez snídaně nedokážu představit. Variací našich snídaní je tedy nespočet a hlavně na těch víkendových, kdy snídáme všichni tři společně, si dávám speciálně záležet. Ale protože je všední den, tak to nebudou ani lívance ani vafle nebo hipsterský avo toust, ale naše oblíbená Ovesná kaše na 100 způsobů. Dnes pro obě s jablíčkem a skoří a v maminkovské verzi navíc s madlovými plátky achia semínky.

Dopolední sváča, kromě dní, kdy nechodíme cvičit nebo plavat, je převážně lehčího rázu. To znamená nakrajené čerstvé ovoce nebo osvěžující smothie. Ve výběru ovoce ani zeleniny nejsem naštěstí ze strany naší princezny nijak omezována, zatím jsme snad nenarazli na plod, který by jí nechutna:)… Proto je to z 99% vždy čistá improvizace. Čerstvé nebo mražené ovoce ze zahrady od babičky, které zrovna najdu doma, hodím do „stroje“, doplním mlékem, ať už je to kravské nebo třeba mandlové, parkrát otočím knoflíkem a můžeme si tvář zdobit barevnými knírky pod nosem:).

Oběd je grun…a i v našem podaní je to tzv. hlavní jídlo dne:). Anička je dobrý strávník a nemusím tedy točit pár jídel jako je např. Rajda, Brkaše apod. pořád dokola. A co jsme tedy baštili dnes? Dýňovo-batátového ledního medvěda s kousky grilovaného masa a baby zeleninkou. Naštěstí je zelenina, stejně jako ovoce, v žebříčku oblíbenosti na hlavních příčkách, takže zmizela jako první.

Svačina na lžičku…odpolední mini jídlo, je většinou po obědovém spánku, a proto si žádá trochu větší přípravu něž to dopolední:)…v našem podaní je to třeba jako dnes domácí vanilkováý Pribiňáček nebo termix podle naší oblíbenkyně Karolíny Four. Jindy domácí jablečná přesnídávka nebo jen bílý selský jogur. Vždy tam přihodím trochu ovoce a něco na křupnutí, granolu či neslazený piškotek. Pustíme si k tomu pohádku a užíváme si naší holčičí deseti minutovku.

Večeře z jednoho hrnce…v tomto případě plechu, mám nejraději:)…Stačí vše jen pokrájet, lehce ochutit a voalá, troubo ukaž co dokážeš:). Na plech vyskládám nakrájenou zeleninovou všehochuť ( dýně, batát, brambor, červená řepa, paprika, mrkev, cuketa, lilek atd.), někdy ještě přihodím kousek masa nebo sýru vhodného na grill, vše ochutím bylinkami, zakápnu olejem a kouzla dějte se:). Aby vše ještě dostalo trochu svěžesti, připravím omájdu z bíleho jogurtu s pažitkou a můžeme podávat.

Laskomina na závěr… i my máme mlsné jazýčky. Tentokrát jsme zhřešili s kouskem Makové bábovky podle Karoliny Four. Ale nebojte každý den napečeno nemáme:). V takových případech sáhneme po kousku více procentní čokošky;).

Dobrou chuť pokud právě snídáte, obědváte nebo večeříte…Vaše Černé Káče.

You Might Also Like

2 komentáře

  • Reply Beauty by K. 20. 3. 2019 at 10:15

    Miluji zeleninové pečené všehochuti :). Taky tuto večeři dělám často, prostě hodím na plech, co je doma a je to vždy dobrota!
    Beauty by K.

    • Reply Černé Káče 20. 3. 2019 at 11:55

      🙂 A hlavně potom není tolik špinavého nádobí:)

    Napište komentář

    Přejít k navigační liště